Ingrediënten (4 personen)
- 100 g bulgur
- 1 citroen
- 4 el olijfolie knoflook/chilipeper
- 200 g hummus
- 1 courgette
- 170 g falafel
- 7 1/2 g verse munt
Bereiding:
1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal. Rasp ondertussen de gele schil van de helft van de citroen, halveer de citroen en snijd in partjes. Meng de helft van de olie, citroenrasp en ⅓ van de hummus door de bulgur.
2. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm dik en gril 4 min. Keer halverwege. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel in 5 min. goudbruin.
3. Snijd ondertussen de munt fijn. Meng de courgette en munt door de bulgur. Serveer met de falafel, de rest van de hummus en voor de liefhebber met de partjes citroen.
Eet smakelijk!