Ingrediënten (4 personen)
- 3 el milde olijfolie
- 600 g aardappelschijfjes
- 352 g vegan shoarma
- 100 geraspte kaas
- 3/4 komkommer
- 250 g cherrytomaten
- 100 g fijngesneden ijsbergsla
- 4 el knoflooksaus
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur en daarna nog 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
2. Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipshoarma in 4 min. goudbruin.
3. Schep de aardappelschijfjes in de aluminium (oven)schaal en schep de kipshoarma erop. Verdeel de kaas erover en zet ca. 10 min. in de oven.
4. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de cherrytomaten in kwarten. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer en tomaten erover. Besprenkel met de knoflooksaus.
Eet smakelijk!
Tip: in plaats van vegan shoarma kun je ook 1 blik zwarte bonen (400 g) (per 4 personen) gebruiken. Deze hoef je niet mee te bakken.