Search
Close this search box.

Kooktips van AirDnD

Hier lees de beste kooktips voor beginners. 

1. Bereid je goed voor

Het lijkt een standaard gegeven, maar het blijft belangrijk. Zorg voordat je gaat koken dat je alle spullen en ingrediënten in huis hebt om het recept goed klaar te kunnen maken. Lees daarnaast het recept van tevoren aandachtig door. Zo kom je niet voor verassingen te staan.  

2. Zorg voor een goed timemanagement

Misschien is dit wel een van de belangrijkste aspecten van het koken, het timemanagement. Het lijkt eenvoudig, maar dat is het soms niet. Weet van tevoren hoe lang elke stap/ingrediënt ongeveer duurt om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Niets is vervelender dan dat je eten rauw, aangebrand of een combinatie daarvan is.

3. Volg de aanwijzingen nauwkeurig

Dit spreekt voor zich. Ben je een onervaren kok, dan zou ik zeggen hou je aan het recept! 

4. Hou je aan de afmetingen van de ingrediënten

Het is soms verleidelijk om met de hoeveelheden en afmetingen van het recept te spelen, maar wij raden je toch echt aan om het recept zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Het zou zonde zijn als al je harde werk zometeen niet lekker smaakt. 

5. Zorg dat je het juiste keukengerei in huis hebt

Om een lekker gerecht te maken, is het niet nodig om zeer duur en verfijnd keukengerei aan te schaffen. Het gaat erom dat je de belangrijkste spullen in huis hebt. Een goed scherp mes, een snijplank en goede pannen kunnen niet ontbreken voor het koken van een lekker gerecht.

6. Proef altijd het eten tijdens het koken

Een goede kok proeft tussen het koken door altijd zijn of haar eten. Zeker als het om stappen gaat waar veel kruiden te pas komen. Zo kun je controleren of je er te weinig of te veel kruiden in hebt gedaan. Als beginnende kok is het helemaal van belang dat je je voedsel proeft, zodat je het verschil in smaak kan proeven. Dit proces zorgt er ook voor dat je je gevoel voor smaak kan verfijnen. 

7. Haast je niet!

Koken vereist nou eenmaal geduld. Zorg daarom dat je er de tijd voor neemt en je niet haast. Haastige spoed is zelden goed.

8. Vergeet niet te genieten van het koken

Koken kan ook heel leuk zijn, zeker als je een lekker gerecht gaat maken. Kies daarom ook af en toe om je favoriete gerecht te maken, zo hou je het leuk en lekker voor jezelf.

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant
Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief