Ingrediënten
- 375 g tofu naturel
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el sojasaus
- 250 g eiermie
- 600 g Chinese wokgroente
- 100 ml woksaus sweet chili
- 7 ½ g koriander
Bereiding:
1. Laat de tofu uitlekken, dep droog en scheur in grove stukken van 2-3-cm. Bestrooi met peper.
2. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de sojasaus toe. Schep regelmatig om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
3. Kook de mie in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en evt. zout.
4. Snijd de koriander grof. Meng de noedels met de groenten en verdeel over diepe borden. Verdeel de tofu erover en garneer met de koriander.
Eet smakelijk!
Geen zin in tofu? Vervang het door vegetarische rulstukjes, die je bakt volgens de aanwijzing op de verpakking.