Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 400 g kastanjechampignon
- 2 el milde olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
- 300 g basmatirijst
- 150 g boerenkool
- 1 groentebouillontablet
- 750 ml water
- 50 g ongebrande amandelen
Bereiding:
1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
2. Voeg de rijst, boerenkool en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
4. Bestrooi de rijstschotel met de fijngehakte amandelen en breng op smaak met peper.
Eet smakelijk!