Search
Close this search box.

Traybake van gnocchi, boerenkool en feta

Ingrediënten

  • 2 rode ui 
  • 750 g cherrytomaten
  • 200 g feta
  • 4 tenen knoflook
  • 800 g koelverse gnocchi
  • 6 el milde olijfolie
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 50 g garneeramandelen

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne, halve ringen. Verdeel de ui en cherrytomaten met het stuk feta in zijn geheel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ongepelde tenen knoflook ernaast. Verdeel de gnocchi over de andere helft.

2. Besprenkel alles op de bakplaat met de helft van de olie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 20 min. Schep de gnocchi halverwege om.

3. Doe ondertussen de boerenkool in een kom, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper. Kneed met je handen de olie 3 min. door de kool zodat hij wat slinkt. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep de gnocchi in een schaal. Knijp de tenen knoflook uit de schil en breek de feta in stukken. Meng de tomaten, ui, knoflookpulp en feta met de boerenkool. Schep de gnocchi om met het boerenkoolfetamengsel en bestrooi met de amandelen.

Eet smakelijk!

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant
Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief