Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe je jouw kleine tuin optimaal kunt benutten

Heb jij een tuin met beperkte ruimte en weet je niet goed hoe je die ruimte optimaal kunt gebruiken? Een tuinontwerpbureau kan je hierbij helpen. Veenboer Tuinarchitectuur kijkt naar de mogelijkheden en wensen. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt en na jouw goedkeuring is het tijd om jouw droomtuin te creëren.

Hier zijn alvast een paar ideeën voor hoe jij je beperkte buitenruimte nuttig kunt gebruiken, zodat je alvast kunt gaan brainstormen over wat je precies wil.

Kleine ruimtes maximaliseren

  1. Creëer zones: Door je tuin in functionele zones te verdelen, zoals een zithoek en eetgedeelte, gebruik je de ruimte efficiënt en optimaal.
  1. Compacte meubels: Kies voor inklapbare tafels en stoelen of meubels met ingebouwde opbergruimte. Deze kun je gemakkelijk opbergen, waarmee kostbare ruimte wordt bespaard.
  1. Spiegels: Gebruik spiegels om de illusie van een grotere ruimte te creëren.

Verticale ruimte gebruiken

  1. Hangende plantenbakken: Om extra groen aan je tuin toe te voegen kun je plantenbakken hangen aan plafonds, balkons, hekken of muren. Kies bijvoorbeeld voor hangende planten zoals varens.
  1. Klimplanten en trellis: Bevestig een trellis of gaaswerk aan een muur of hek en laat klimplanten zoals druivenranken, klimrozen of kamperfoelie omhoog groeien. Dit voegt groen toe en bespaart ruimte op de grond.

Slimme opbergoplossingen

  1. Opbergkasten en kisten: Gebruik opbergkasten en kisten om tuingereedschap, potten, en andere tuinbenodigdheden op te bergen. Kies voor compacte en ruimtebesparende ontwerpen die passen bij de grootte van je tuin. Plaats ze strategisch in hoeken of langs muren om kostbare ruimte te benutten.
  1. Wandrekken en haken: Bevestig wandrekken en haken aan muren of schuttingen om tuingereedschap, slangen, tuinslangen en zelfs fietsen op te bergen. Dit voorkomt dat ze rondslingeren in je tuin.

Het maximaliseren van een kleine tuin draait om het slim benutten van de beschikbare ruimte. Wanneer je een beeld hebt gekregen van wat je in jouw tuin wil, kun je contact opnemen met Veenboer Tuinarchitectuur en kan jouw droomtuin gerealiseerd worden!

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief