Ingrediënten
- 30 gram pijnboompitten
- 400 g broccoliroosjes
- 2 el milde olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
- 500 g verse Perline Prosciutto Cruso
- 1 citroen
- 150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
Bereiding:
1. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
2. Snijd ondertussen de broccoliroosjes in kleinere roosjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min.
3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers (per 4 personen) 1 helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.
4. Voeg de roomkaas, het citroensap, peper en zout toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Meng de pasta door de saus met groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje citroen.
Eet smakelijk!