Search
Close this search box.

Romige pasta met groenten en pijnboompitten

Ingrediënten

  • 30 gram pijnboompitten
  • 400 g broccoliroosjes
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 500 g verse Perline Prosciutto Cruso
  • 1 citroen
  • 150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden  

Bereiding:

1.    Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.

2.    Snijd ondertussen de broccoliroosjes in kleinere roosjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min.

3.    Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers (per 4 personen) 1 helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.

4.    Voeg de roomkaas, het citroensap, peper en zout toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Meng de pasta door de saus met groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje citroen.

Eet smakelijk!

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant
Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief