Ingrediënten
- 300 gr spaghetti
- 1 el milde olijfolie
- 400 gr verse spinazie
- 1 citroen
- 2 eetrijpe avocado’s
- 50 ml allioli
Bereiding:
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
3. Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil.
4. Schep met een hoge beker ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) uit de pan met de pasta en voeg de allioli, avocado en het citroensap toe. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
5. Giet de pasta af en meng met de saus en spinazie. Breng op smaak met (vers)gemalen peper en serveer met een citroenpartje. Lekker met grofgehakte gezouten amandelen met rooksmaak.
Eet smakelijk!