Ingrediënten
- 800 g kastanjechampignons
- 3 el milde olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 3 trostomaten
- 70 g tomatenpuree
- 1 ½ el gedroogde italiaanse kruiden
- 300 ml water
- ½ groentebouillontablet
- 250 g mozzarella
- 12 lasagne bladen
- 40 g geroosterde pijnboompitten
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons fijn. Verhit ⅓ van de olie in een grote koekenpan en bak de champignons in 8 min. op hoog tot middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om.
2. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en tomaat met de tomatenpuree en peper 5 min. op middelhoog vuur.
3. Voeg de champignons, Italiaanse kruiden en het water toe, verkruimel het halve bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur ca. 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de mozzarella in plakken.
4. Bedek de bodem van de ovenschaal met wat saus. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de mozzarella. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de lasagnebladen, saus en mozzarella. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de rest van de olie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Eet smakelijk!
Zin in vlees(vervanger)? Je kan bij deze lasagne ook (vegetarisch) gehakt toevoegen!